Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών!





Με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχα ως εμψυχώτρια/επιμορφώτρια με αντικείμενο το κουκλοθέατρο, στα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας κ. Ιωάννα Αρβανίτη με θέμα:
«Σύγχρονες παιδαγωγικο-διδακτικές προσεγγίσεις και
θετικό κλίμα στη σχολική τάξη» στις ακόλουθες ημερομηνίες: Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο  από τις 08:00 έως τις 14:00 για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην πρώτη τάξη.
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο  από τις 08:00 έως τις 14:00 για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στη δευτέρα τάξη.  
  Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο από τις 08:00 έως τις 14:00 για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην τρίτη τάξη. 
    Στις συναντήσεις οι  επιμέρους θεματικές ενότητες, που σκοπός τους ήταν  να λειτουργήσουν από τη μια αυτόνομα, δημιούργησαν από την άλλη  πλαίσο "συνέχειας", "ατμόσφαιρας",με άλλα λόγια  συνθήκες ανάπτυξης του κουκλοθέατρου.Οι θεματικές ενότητες  που προηγήθηκαν με βάση το πρόγραμμα, ήταν οι εξής: 
    Εισήγηση & εργαστήριο: «Συναισθήματα επίτευξης στη σχολική τάξη» με τον κ. Ιωάννη Τρικαλιώτη, Σχολικό Σύμβουλο της 3ης  Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και 
    Εισήγηση & εργαστήριο: «Παραγωγή γραπτού λόγου με την εφαρμογή τεχνικών δημιουργικής γραφή», Ιωάννα Αρβανίτη, Σχολική Σύμβουλο της  1ης  Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κιλκίς.
    Ακολούθησε εισήγηση & εργαστήριο: «Ανάπτυξη κοινωνικών/συναισθηματικών δεξιοτήτων και κουκλοθέατρο βασισμένο σε ποίημα ή τραγούδι», με τους Μαρία Παπαδοπούλου, Σχολική Σύμβουλο 38ης  Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ευγενία Πατίκα, εκπαιδευτικό μουσικής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση  Κιλκίς. 
    Το τρίτο επιμορφωτικό σεμινάριο διαφοροποιήθηκε των δύο πρώτων καθώς  δημιουργήθηκαν από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς τρία  σενάρια με τις τεχνικές της δημιουργικής γραφής και θέμα τα συναισθήματα σ' ένα ανσασέρ. Με βάση δύο από τα τρία σενάρια, οι εκπαιδευτικοί κατασκεύασαν με ευτελή υλικά κουκλοθεατρική σκηνή και τις κούκλες /ήρωες. Η ορχήστρα επένδυσε το σενάριο με ήχους και τραγούδι και  το  εργαστήριο ολοκληρώθηκε με δύο  κουκλοθεατρικές παραστάσεις.
     Αυτό που βιώνει κανείς ως εμψυχωτής/επιμορφωτής ομάδων με αντικείμενα όπως αυτά που προαναφέρθηκαν (συναισθήματα-δημιουργική γραφή-μουσική-κουκλοθέατρο)  δεν μπορεί να ειπωθεί σε δεύτερο χρόνο! Ίσως σας βάλουν αμυδρά  στο "κλίμα" οι φωτογραφίες που ακολουθούν!









    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου