Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βιωματικό σεμινάριο Μαύρου Θεάτρου!

Η Σχολική Σύμβουλος σε συνεργασία με την κουκλοθεατρική ομάδα Μαύρου Θεάτρου Hocus Pocus καθώς και το 2 ο, 6ο και 9ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς προτίθενται να διοργανώσουν κύκλο προαιρετικών εθελοντικών βιωματικών σεμιναρίων. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, την Τρίτη 31 Μαρτίου και την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρες: 17.00- 20.00 στην πόλη του Κιλκίς σε χώρο της «ΤΕΧΝΗΣ»  στην οδό:  25ης Μαρτίου 20.
Αριθμός των συμμετεχόντων: (21) είκοσι ένα Νηπιαγωγοί (ονοματεπώνυμα στον επισυναπτόμενο πίνακα). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τα ακόλουθα:

1ο σεμινάριο:
Στόχος του σεμιναρίου αποτελεί η γνωριμία με την τεχνική του Μαύρου Θέατρου.  Το σεμινάριο που απευθύνεται σε αρχάριους θα έχει βιωματικό χαρακτήρα και απαιτείται η ενεργός συμμετοχή των επιμορφούμενων.
  Το περιεχόμενο του σεμιναρίου έχει ως εξής:
-      θεωρητική εισαγωγή για την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου.
-      Μικρή παρουσίαση με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου.
-      Γνωριμία των μελών της ομάδας.
-      Ενεργοποίηση της ομάδας.
-      Μικρή κατασκευή από τους συμμετέχοντες και, τέλος,
-      Εμψύχωσή της και δημιουργία μικρής ιστορίας.
  

  Επιμορφώτριες σεμιναρίου: Τουρτόγλου Θεοδοσία, νηπιαγωγός, Κατσικέα Ναυσικά, πολιτικός μηχανικός και Σταμάτη Ευαγγελία, νηπιαγωγός, μέλη της κουκλοθεατρικής ομάδας Μαύρου Θεάτρου Hocus Pocus
  Θα ήταν καλό οι συμμετέχουσες να φοράνε μαύρα ρούχα και να φέρουν μαζί τους μια άσπρη κάλτσα ή, καλύτερα, ένα άσπρο γάντι. 
  

2ο σεμινάριο
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ : Στόχος αυτού του δεύτερου σεμιναρίου είναι το πέρασμα από το κείμενο στην πραγματοποίηση της παράστασης.
Η δομή του σεμιναρίου έχει ως εξής:

Α΄ μέρος:
-Μικρή θεωρητική εισαγωγή.
-Παιχνίδια γνωριμίας –ενεργοποίησης της ομάδας.
-Παιχνίδια άσκησης της δημιουργικότητας.

Β΄ μέρος:
-Δημιουργία ομάδων.
-Επιλογή κειμένου για τη δημιουργία παράστασης από τις ομάδες.
-Παρουσίαση των παραστάσεων.
-Αναστοχασμός και συζήτηση πάνω στις παρουσιάσεις από όλη την ομάδα.

Επιμορφώτριες σεμιναρίου: Τουρτόγλου Θεοδοσία, νηπιαγωγό, Κατσικέα Ναυσικά, πολιτικός μηχανικός και Σταμάτη Ευαγγελία, νηπιαγωγός, μέλη της κουκλοθεατρικής ομάδας Μαύρου Θεάτρου Hocus Pocus
Προτείνεται οι συμμετέχουσες να φορούν μαύρα ρούχα. Επίσης, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους:
-      Ένα άσπρο χαρτόνι κάνσον.
-      Μια αγαπημένη τους μουσική σε cd.


3ο σεμινάριο
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΩΝ.

Επιμορφώτριες σεμιναρίου οι νηπιαγωγοί: Φωτεινή Μπάπκα (6ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς) Στέλλα Δουδούμη και Φανή Δημητριάδου (9ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου